عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: بناهای تاریخی برای ما یک ثروت اجتماعی بزرگ هستند که امروز می توانند حتی پر رنگ تر از گذشته در اقتصاد و فرهنگ ما دارای جایگاه و نقش خاص خود باشند، به شرط آنکه امکان به حرکت در آوردن این بخش با شیوه هایی نظیر ورود بخش خصوصی مهیا شود.
به گزارش روابط عمومی صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی مهدی شیخ گفت: در بحث ها و برنامه های فرهنگی اگر غافل از موضوعات اقتصادی باشیم و به اقتصاد فرهنگ توجه نکنیم قطعا شکست خواهیم خورد، همینطور که تا امروز این بی توجهی مانع بزرگی برای تحقق بسیاری از اهداف ما بوده است.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: متاسفانه ما هم در حوزه اقتصاد و کارهای تولیدی بحث های فرهنگی را کنار گذاشته ایم و هم در حوزه فعالیت های فرهنگی توجهی به اقتصاد نداریم.وی ادامه داد: مثلا در بسیاری از شهرهای جدید صنعتی ما نبود مراکز فرهنگی ضربات اجتماعی جدی به بدنه خانواده ها وارد کرده و آسیب هایی در پی داشته که گاه جبران ناپذیر به نظر می رسند.
این عضو کمیسیون فرهنگی اضافه کرد: بر عکس این موضوع در حوزه مسایل فرهنگی مصداق دارد که نمونه بارز آن همین بحث میراث فرهنگی است که چون تعریف اقتصادی روشنی از آن ارائه نکرده ایم، نتوانسته ایم منابع مالی را هم برای آن جذب کنیم و دایم در آن رو به عقب حرکت می کنیم.
مهدی شیخ تاکید کرد: اینکه بناهای تاریخی کشور به عنوان یکی از مهمترین داشته ها و ثروت های فرهنگی ما برای بهره برداری و قرار گرفتن در چرخه اقتصادی به بخش خصوصی واگذار شوند و در صنعت گردشگری به ایفای نقش بپردازند، قطعا یک راهکار درست و اساسی است تا هم از این طریق منافع اقتصادی ما تامین شود و هم منافع فرهنگی و اجتماعی کشور.
وی با بیان اینکه گردشگری هم اکنون در کنار سینما بزرگترین و موثرین صنعت فرهنگی جهان است، گفت: بی توجهی نهادهای عمومی کشور به این حوزه می تواند از طریق شیوه هایی نظیر احیاء بناهای تاریخی به واسطه سرمایه گذاری بخش خصوصی و ایجاد مراکز فرهنگی – اقتصادی جدید در کشور جبران شود.
نماینده تهران در مجلس همچنین افزود: بناهای تاریخی برای ما یک ثروت اجتماعی بزرگ هستند که امروز می توانند حتی پر رنگ تر از گذشته در اقتصاد و فرهنگ ما دارای جایگاه و نقش خاص خود باشند، به شرط آنکه امکان به حرکت در آوردن این بخش با شیوه هایی نظیر ورود بخش خصوصی مهیا گردد.
\n
انتهای پیام/